středa 20. února 2013

Chráníte Vaše oči před sluncem stejně jako svou pokožku?

Co se týká pokožky, tak každý z Vás ví, jak ji ochránit před slunečními paprsky. Používáme hydratačními krémy s ochranným filmem a také opalovacími krémy s vysokým UV filtrem. Víte tedy, že co platí pro pokožku, musí platit i pro Vaše oči? Většina z Vás si tuhle skutečnost bohužel neuvědomuje a tak vystavuje svoje oči opravdu škodlivým slunečním UV paprskům.

Image courtesy of kenfotos / FreeDigitalPhotos.net

Měli bychom klást veliký důraz na to, jak naše oči před slunečními paprsky ochránit. UV záření je velice nebezpečné a může mít za následek nejen krátkodobé obtíže, ale i nevratná poškození a oční onemocnění. Dnes jsou vyráběny kontaktní čočky s UV filtrem, které Vám pomohou ochránit oči před škodlivým slunečním zářením.

Jaký dopad může mít sluneční záření na náš zrak? Sluneční záření má opravdu negativní dopady, co se týká našeho zraku, ale i pokožky. Již při krátkodobém vystavení očí slunečním paprskům můžeme mít nepříznivé symptomy, jako jsou podráždění očí, zarudnutí a bolest, nebo také světloplachost. Pokud budeme naše oči vystavovat dlouhodobým dopadům slunečního záření, mohou být nežádoucí symptomy bohužel mnohem závažnější. Patří mezi ně poškození sítnice, tvorba šedého zákalu a změny povrchu oka.

Kontaktní čočky s UV zářením nám společně s kvalitními slunečními brýlemi, pomohou oči uchránit. Také klobouk se širokou krempou nám poslouží jako velice dobrá ochranná pomůcka. Nezapomínejte tedy chránit Vaše oči před nežádoucím UV zářením, neboť jejich poškození je již nenávratné.

Žádné komentáře:

Okomentovat