pátek 16. srpna 2013

Dovolená a kontaktní čočky

Chystáte se na dovolenou a nosíte brýle? Přibalte si s sebou kontaktní čočky. Právě teď totiž můžete získat zkušební čočky zcela zdarma. Co se týká nošení kontaktních čoček v létě, přináší Vám jen samou řadu výhod. Oproti klasickým brýlím Vám kontaktní čočky poskytnou přesnou zrakovou korekci v celém zorném poli. Kontaktní čočky se dají také libovolně kombinovat se slunečními brýlemi. Vhodné je využívat kontaktní čočky při letních sportech a dovádění na pláži.

Image courtesy of  Graur codrin / FreeDigitalPhotos.net

Co se týká kontaktních čoček a plavání, voda, především ta v přírodních nádržích nebo v bazénech, často obsahuje bakterie, které zvyšují riziko nežádoucích usazenin na kontaktní čočce. Vhodným řešením jsou jednorázové kontaktní čočky. Jedná se o kontaktní čočky, které jsou pro tento typ sportovních aktivit ideální. Můžete s nimi bez obav plavat, při potápění však raději používejte potápěčské brýle, aby se kontaktní čočka z oka nevyplavila. Další výhodou jednodenních kontaktních čoček je jejich čistění. Jednodenní kontaktní čočky nepotřebují žádné čištění. Každý den si zkrátka vezmete nový pár kontaktních čoček, který na konci dne vyjmete a vyhodíte.

Image courtesy of  Graur codrin / FreeDigitalPhotos.net

Výhody jednodenních kontaktních čoček:

• Jednodenní kontaktní čočky není třeba pečovat. Ráno je nasadíte a večer jednoduše vyhodíte.
• Jednodenní kontaktní čočky jsou pro vás ekonomicky výhodné, pokud je chcete střídat s brýlemi a nenosit je každý den.
• Jednodenní kontaktní čočky jsou dostupné také ve variantě pro korekci astigmatismu a presbyopie.
• Při používání kontaktních čoček na jejich povrchu mohou vznikat usazeniny, které se musí každý den pečlivě očistit. Tuto starost nemáte s jednodenními čočkami, protože každý den vkládáte do oka novou sterilní kontaktní čočku.
• Jednodenní kontaktní čočky jsou podstatně tenčí než čočky vícedenní, proto je v oku opravdu skoro necítíte.
• Jednodenní kontaktní čočky existují i v barevných verzích bez dioptrií.


Zdroj: http://eshop.fokusoptik.cz/kontaktni-cocky/


Žádné komentáře:

Okomentovat