pátek 16. srpna 2013

První aplikace kontaktních čoček

Dalo by se říct, že většinu populace brýle obtěžují, protože ke konci dne už je nos značně otlačen. Spoustu z Vás ke konci dne bolí i za ušima. Ne malá většina lidí po kontaktních čočkách nikdy nepátrala. Nikdy si o nich nic nepřečetli, a přesto jsou toho názoru, že je pro mě cena kontaktních čoček příliš vysoká. Někteří z Vás o kontaktních čočkách neslyšeli téměř nic. O tom, že existují jednodenní kontaktní čočky, dvou týdenní kontaktní čočky, anebo měsíční kontaktní čočky, nemají ani tušení. Navíc si nedokáží ani představit, že by si něco měli strkat do oka. Spousta z Vás se toho opravdu bojí, protože spousta z Vás má i problém vytáhnout si malou mušku z oka. Avšak ničeho se bát nemusíte. Neboť nošení kontaktních čoček je zcela bezpečné.

Image courtesy of  Graur codrin / FreeDigitalPhotos.net

Pokud se nošení kontaktních čoček bojíte. Je pro Vás dobrým řešením zajít si do aplikačního střediska, kde si můžete vyzkoušet a podstoupit aplikaci kontaktních čoček pro prvonositele. První věc, kterou podstoupíte, je že Vám oční specialista změří a vyšetří oči. Samotná aplikace kontaktních čoček, je to, z čeho jsou všichni tak nervózní. K prvnímu nošení je dobré zvolit měsíční kontaktní čočky. Po krátké instruktáži o technice nasazování a rozpoznání rubu a líce čočky, je vhodné pustit se do toho. Jednou rukou si rozvírejte oční víčka a na ukazováčku druhé ruky mějte připravenou kontaktní čočku. Trvá to jen několik málo minut. Stačí jen trpělivost a vše půjde samo.

Image courtesy of  Graur codrin / FreeDigitalPhotos.net

Nejdéle asi trvá přemoci ten reflex, který přinutí oční víčka mrknout, když se k oku blíží „nebezpečí”. Může nastat i situace, že Vás reflex donutí neustále mrkat, takže téměř nasazenou kontaktní čočku vymrkáte. V tom případě chvilku počkejte a zkoušejte nasazení znovu. Po několika pokusech se Vám to zajisté podaří, jako by nic, neboť kontaktní čočka sklouzne do oka téměř sama a to pohodlně a bez problémů. Nakonec si sami uvědomíte, že jste se zbytečně báli, a že nasazení a vyjmutí kontaktních čoček je zcela bezpečné a jednoduché.

Zdroj: http://eshop.fokusoptik.cz/kontaktni-cocky/

Žádné komentáře:

Okomentovat